Lepistes Yavrularını Yer mi?!! (Lepistes Yavruları Neden Ölür Lepistes Yavrularını Neden Yer)

Votre vidéo commence dans 10
Passer (5)
How to make $100 per day with your email list

Merci ! Partagez avec vos amis !

Vous avez aimé cette vidéo, merci de votre vote !

Ajoutées by admin
112 Vues
Adım 1: Dişi lepistesi doğumdan önce ayırın.

Dişi lepistes balıkları strese dayalı yavru balıkları yeme olasılığı her zaman vardır. Çünkü yavrularının dış tehditlerine karşı savunmasız olduğunu düşündüğü için içgüdüsel olarak yavruları yeme eğiliminde olabilir. Her hamile dişi lepistes ortalama 21 ila 30 günde doğurur. Bu süreci belirleyen, akvaryum temizliğinin yanı sıra akvaryum suyunun sıcaklığına da bağlıdır. Burada önemli olan dişi balığın ne zaman doğum yapacağını iyi anlamaktan geçer.

Adım 2: Ayrı Bir Akvaryum Hazırlayın

Lepistes yavruları ilk doğduklarında tamamen savunmasız oldukları için onları başka bir akvaryuma almak yaşama şanslarını oldukça arttırır. Ancak bu akvaryumunda yavru balıklar için uygun olması gerekir. Öncelikle 20 ila 30 kadar yavru lepistes balığının rahat ve sağlıklı olması ve gene hızlı büyümeleri için ilk bir ay boyunca 2 litrelik bir akvaryum yeterlidir. Su değerlerini çok iyi ayarlamalısınız. Lepistes yavru akvaryum suyu 7.0 ila 7,5 pH arasında olmalıdır gene su sertliği de 70 ila 120 TDS arasında olması önemlidir. Bu lepistes yavrularının akvaryum su sıcaklığı 24 ila 26° C derecelerde olması ve hatta 27° C derecede olmalıdır.

Adım 3: Lepistes yavrularının doğması için yavruluk kullanın.

Aslına bakarsanız, yavru lepisteslerin doğumdan hemen sonra yaşamasını sağlamanın en kolay ve etkin yolu, yavruluk dediğimiz ve canlı doğuran bütün balıklar için tavsiye ettiğimiz, altında kapanı bulunan plastik kutulardır. Bu kutunun içine konan anne balık, doğum anında kasılıp, yavrusunu düşürdüğünde, büyük ihtimalle yavru, bu kapandan geçerek, güvenli tarafa geçecektir. Bu sayede dişi balık, yeni doğan bu savunmasız yavruya ulaşamayacak, yavru balıkta hayatta kalacaktır. Gene bu yavrulukların bir diğer faydası da ana akvaryum içerisinde olduğu için lepistes balıklarının yaşamasına uygun su şartların içerisinde olmasıdır. Bu sayede yeni doğan yavrunun şok geçirmesinin önüne de geçilmiş olur. Tabi ki size tavsiyem, balık yavrulama işlemini bitirdikten sonra yavruları bu yavrulama kabından alıp, yavruların daha hızlı büyüyeceği yavru akvaryumuna almanızdır. Şunu asla unutmayın, damızlık lepistes, bu kutuda ne kadar az zaman geçirirse, hem anne balık için hem de yeni doğan lepistes yavruları daha az strese maruz kalacaklarından, daha iyi olur. Bütün yavruların doğumu genelde 4 ila 6 saat kadar sürer.

Adım 4: Akvaryum içerisinde yavruların içine girip saklanabileceği yerler hazırlayın.

Bazı akvaryumlarda özellikle kalabalık olanlarda, bazen dişi balıkların yavrulama zamanlarını anlayamayabiliriz çünkü dişi balıkların çoğu özellikle yavrulama dönemlerinde akvaryum filtresinin dibine ya da aksesuarların arkasına oturur ve ya gizlenir. Bu durumda yavruların, doğduktan sonra hayatta kalma olasılığı çok azalır. Tabi ki bu yavruların da annesine veya diğer balıklara yem olmasını önlemenin birkaç basit yöntemi var. Öncelikle daha önce de bahsettiğim, akvaryum içerisine bitki koymak önemlidir. Özellikle bitkili akvaryumların, bu yavruların hayatta kalma olasılığını arttırdığı bir gerçektir. Eğer lepistes balığı bakıyorsanız ve bu balığı üretmek istiyorsanız, birazdan sayacağım bitkilerin en az birini ve mümkünse bir kaçını akvaryumunuzda bulundurmanızı tavsiye ederim. Java Moss, Flame moss, Christmas Moss, Elodea, Tilki kuyruğu, Hint eğrelti otu, Çınar Bitkisi, Java Fern ve Anubias Nana Petite gibi bitkileri, yavru bakımı ve lepistes akvaryumu için özellikle tavsiye ediyorum. Eğer akvaryumunuzda bitki yoksa da suni saklanma alanları da yaratabilirsiniz ki buna en iyi örnek akvaryumun bir kısmını renkli rafya ipi ile kaplamaktır. Yeni doğan yavrular, bu iplerin içerisine girecek ve bütün tehlikelerden uzak kalacaktır.

Adım 5: Yavruların büyümesini bekleyin.

Son olarak da lepistes yavrularının yenmemesinin yolu, yavruların yeterli büyüklüğe gelerek artık anne ve diğer balıklardan kaçabilecek yeteneğe sahip olmasını sağlayacak kadar büyümesini beklemektir. Lepistes yavruları bu büyüklüğe, yetişme şartları bunu etkiler, 6 ila 8 haftada ulaşır ki bu zaman içinde yavru balıklar artık diğer lepisteslerin ağzına sığmayacak kadar büyüyeceklerdir. Zaten genel olarak da yavru balıklar 3 aylık olduklarında artık dişi mi erkek mi olduğu anlaşılacak duruma da gelir ki size tavsiyem, eğer akvaryumlarınız müsaitse, bu yavruları en az 4 ila 5 aylık olana kadar yani bütün renkleri ortaya çıkana kadar, dişi ve erkek olarak, ayrı ayrı akvaryumlarda tutmanızdır. Bu balıklarınızın daha sağlıklı ve daha verimli olmasını sağlayacaktır.

lepistes yavrularını yer mi?
Lepistes,
lepistes akvaryumu,
akvaryum faydali bi̇lgi̇ler,
lepistes yavruları,
lepistes yavru yemi?
lepistes yavru bakımı,
lepistes yavru büyütme,
lepistes balığı,
lepistes yavrusu ne yer?
lepistes nasıl üretilir?
lepistes doğum anı,
lepistes akvaryumu nasıl olmalı,
lepistes yavrularını neden yer?
lepistes yavrusu,
lepistes yavrusu neden ölür?
yavru lepistes,
yavru lepistes ölüm nedenleri,
yavru balık ölümleri,
lepistes yavruları neden ölür?
Catégories
AQUARIUM PLANTS
Mots-clés
lepistes yavrularını yer mi, lepistes, lepistes akvaryumu

Ajouter un commentaire

Commentaires

Soyez le premier à commenter cette vidéo.